Blog

Mitől lesz egy étel “magyaros”?
Paprika, hagyma, füst, zsír. Ez lenne minden, amit a „magyaros” ízvilág nyújthat? Mi a Margaret’s-nél hisszük, hogy a válasz ennél sokkal összetettebb. Egy étel akkor igazán magyaros, ha történetet mesél. Ha benne van a nagymama konyhája, a vasárnapi ebédek illata, a nyári bográcsozás füstje – de mindezt friss szemmel nézve, új alapokra helyezve.
A magyar konyha történelme
A 20. században a magyar gasztronómia sokat változott: háborúk, hiánygazdálkodás, majd a rendszerváltás után a nemzetközi konyha hatásai formálták az ízlésünket. Most viszont új korszak köszöntött be – amikor megőrizzük a tradíciókat és újraalkotjuk azokat. A Margaret’s éppen ezt teszi: a hagyományos ízekből új élményeket épít.
Ismerős ízek – formabontó kivitelezés
Az étkezés élménye nálunk nem a megszokott ízekről szól, hanem a nosztalgia és a modern gasztronómia találkozásáról. Íme, néhány étel, amelyek a magyar tradícióktól kissé elrugaszkodva, egy új kompozíciót alkotnak.
Borjúpaprikás – mintha egy régi barát tűnne fel újra, csak most szmokingban.
Az omlós borjúhús és a selymes paprikás mártás klasszikus magyar kompozíciót alkot, amit a gondosan válogatott minőségi alapanyagok és az elegáns tálalás tesz különlegessé.
Vörösboros marhapörkölt – Egy klasszikus történet egy kis csavarral a végén.
A testes bor, bársonyosan elegyedve a fűszerekkel tökéletes harmóniát alkot, amely körülöleli az omlós marhát – mély, gazdag és karakteres ízvilág, kifinomult tálalás.
Harcsapaprikás tejföllel – Tradicionális ízek, modern köntösben.
A friss hal natúr ízvilága tökéletes összhangot alkot a paprikás mártással, egy kis tejföllel kiegészítve pedig valóban a családi asztalnál érezhetjük magunkat minden falat után.
Juhtúrós sztrapacska füstölt csülökkel – A tökéletes nosztalgia.
A krémes juhtúró és a karakteres csülök tökéletes harmóniája. Rusztikus, bőséges és még stílusos is.
Kemencés csülök Pékné módra – valódi mestermű, ami ötvözi a hagyományos és modern gasztronómiát.
Tökéletesre sült csülök, ellenállhatatlan hagymás steakburgonyával tálalva – Minden falat egy tisztelgés a magyar konyha bősége előtt, modern kivitelezésben, kiváló minőségű alapanyagokkal.
Nézz szét az igazán magyaros, mégis újragondolt főételeink között!
Dödölle mánia – az ezerarcú étel.
Az egyszerű, kívül ropogós kérgű, belül omlós és testes dödölle juhtúróval, kolbásszal, rókagombával, sajttal vagy csülökkel töltve egy valódi gasztronómiai ízkavalkádot alkot. Egy rusztikus magyar street food, amit mi prémiumra hangoltunk.
Séfünk ajánlata
Ha kíváncsi vagy, mit jelent számunkra a „magyaros” ízvilág, ne csak olvass róla – kóstold meg Nálunk!
Részeges pipi tepsis burgonyával és tojáspörkölttel – meglepően zseniális kompozíció, amely a házias ízeket idézi. A borban sült ropogós csirkecomb szaftos és fűszeres ízvilágát tökéletesen kiegészíti a tojáspörkölt lágy, krémes textúrája.
Autentikus tökfőzelék karfiol steakkel, marhapörkölttel vagy rántott csirkemellel – egy gazdag, házias étel, újszerű párosításokkal.
A klasszikus, krémes főzelék és a fűszeres, ropogós karfiol steak izgalmas egyvelege egy modern comfort food-ot alkot.
A selymes főzelék és az intenzív ízvilágú, szaftos pörkölt csodásan kiegészítik egymást. Ez az a páros, ami garantáltan a gyerekkorod idézi.
A friss, omlós, ropogós panírba bújtatott csirkemell és a lágy, mégis izgalmas alapot nyújtó főzelék szintén ellenállhatatlan harmóniát képvisel.
Burgonyakrémleves Kolbásszal és Édesburgonya Morzsával
A krémes burgonyaleves a kolbász fűszeres ízvilágával és a ropogós édesburgonyával egy izgalmas ízkombinációt, és egy tartalmas étkezést kínál.
Ha Te is oda vagy a magyaros ízekért, akkor mindenképpen látogass el hozzánk! Garantáljuk, hogy neked is eszebe jut majd egy kedvenc emlék a gyerekkorodból, a nagymama főztjéből vagy életed legjobb sültjéről!
Veled találkozunk?

