Blog

5 fogás, amit nem hagyhatsz ki nyáron a Margaret’s-ben
2025.05.15.

5 fogás, amit nem hagyhatsz ki nyáron a Margaret’s-ben

Ha egy igazán különleges gasztroélményre vágysz Budapest szívében, ne keresgélj tovább: nyári menü ajánlónkban olyan fogásokat mutatunk, amiket akkor is megkívánsz, mikor a kánikulában abszolút nincs étvágyad. Könnyed nyári ízek, különleges magyar fogások modern csavarral és páratlan párosítások – séfünk most elmondja a legütősebb ital-kombókat is hozzá. Jöhet az öt kedvencünk?

Rosé kacsamell krémes polentával és sült céklával

Ez a harmóniában gazdag fogás a nyár egyik ékköve. A tökéletesen rózsaszínre sütött, zamatos kacsamell a selymes, vajjal gazdagított polenta-ágyon pihen, miközben a sült cékla földes, karamellizált édessége ellenpontot képez a hús gazdag karakteréhez.
Séftipp: „A poharunkba egy könnyű magyar rozét javaslok mellé – a villányi rozék gyümölcsös karaktere különleges dimenziót ad az élménynek.”

Lazac steak zöldborsó pürével és vajmártással

Mintha csak a Földközi-tenger partján ülnénk – ez a fogás a tenger frissességét hozza el Budapest szívébe. A ropogós bőrű, mégis belül omlós lazac körül könnyed összhanggal  táncol a bársonyos zöldborsó püré, míg a vajmártás minden falatnak extra karaktert ad. Éhen biztosan nem maradsz, de megülni sem fogja a gyomrodat a déli hőségben.
Séftipp: „Egy testes fehérbor a lazachoz? Ez nem klisé, ez egy tökéletes klasszikus. A Chardonnay kitűnően ellensúlyozza a lazac gazdagságát és kiemeli a zöldborsó frissességét. Minek ezt tovább bonyolítani?”

Pestós burrata koktélparadicsommal

A nyár esszenciája egy tányéron. A krémes, szinte folyékony belsejű burrata sajt találkozik a házi készítésű, friss bazsalikomos pestóval és a napérlelte koktélparadicsomok intenzív édességével. Egyszerűségében rejlik a tökéletessége.
Séftipp: „Ezt az előételt érdemes a frissen sült, házi kenyerünkkel kérned, amit olívaolajba mártogatva tehetsz még különlegesebbé.”

Pekándiós aranygaluska borsodóval és mézkaramellel

A magyar konyha egyik büszkesége új értelmezésben. A hagyományos aranygaluskát pekándióval gazdagítottuk, és a klasszikus vaníliasodó helyett borsodóval és selymes mézkaramellel tálaljuk – az eredmény egy emlék és innováció határán egyensúlyozó desszert.
Séftipp: „Egy pohár tokaji szamorodni tökéletes társa ennek az édes fogásnak – a bor mézes jegyei harmóniában olvadnak össze a desszert karamellás karakterével.”

CamemBerta burger

A nyári étkezések könnyed bajnoka: prémium marhahús pogácsa, érlelt camembert sajt, ropogós római saláta, snidlinges tejföl, csemege uborka és ropogós bacon. Felsorolni talán megterhelő, a gyomrodnak viszont biztosan nem lesz az.
Séftipp: „Egy hideg, frissen csapolt kézműves IPA a Margaret’s válogatásából kivételes élmény ehhez a különleges burgerhez – a sör kesernyés jellege tökéletesen kiemeli a sajt karakterét.”

A Margaret’s séfjének nyári válogatása nemcsak a hagyományos magyar gasztronómia esszenciáját őrzi, hanem modern, nemzetközi hatásokkal gazdagítja azt. Foglalj asztalt még MA, és fedezd fel Te magad, miért tartják a Margaret’s-et Budapest egyik legjobb magyar éttermének! 

Foglalás Étlap
hu_HU