Blog

Margaret's

Emlékezetes történetek & receptek

Történetek, amik fűszerezik a napod!
Ez nem csak egy étterem Budapesten. 

Ez az a hely, ahol az ételed mindig kifogástalan, a söröd mindig frissen csapolt és hideg, a szomszéd asztalnál pedig mindig egy ismerős arc ül.



Olvass tovább!

2025.04.18.

Mitől lesz egy étel “magyaros”?

Paprika, hagyma, füst, zsír. Ez lenne minden, amit a „magyaros” ízvilág nyújthat? Mi a Margaret’s-nél hisszük, hogy a válasz ennél sokkal összetettebb. Egy étel akkor igazán magyaros, ha történetet mesél. Ha benne van a nagymama konyhája, a vasárnapi ebédek illata, a nyári bográcsozás füstje – de mindezt friss szemmel nézve, új alapokra helyezve. A magyar […]

2025.04.02.

Áprilisi élőzenés estéink – Hangolódj a Margaret’s fellépőivel!

Ne maradj le a legjobb fellépőkről áprilisban sem! Egy jó estén minden stimmel: frissen csapolt sörök, isteni fogások és olyan zene, ami igazán megadja az alaphangulatot. Most sincs másként, hiszen egész hónapban színvonalas előadók gondoskodnak a legjobb dallamokról egy felejthetetlen gasztro élményhez. Mutatjuk a pontos ütemtervet: 04.02. (szerda) – Sentimento Duo (violin, piano) 04.03. (csütörtök) […]

2025.03.31.

Milyen lager típusokat ismerünk?

Folytatjuk sör bemutató sorozatunkat, ezúttal pedig a lager típusú tételek kerülnek terítékre. Első körben: mitől lesz egy sör lager típusú? Az alsóerjesztésű sörök (lager) alacsonyabb hőmérsékleten, lassabban erjednek, mint a felsőerjesztésű (ale) típusúak. Ezt a Németországból származó típust alacsony hőmérsékleten tárolják, ekkor ülepedik és tisztul a sör.  Íme, a legnépszerűbb lager típusok: Pilsner – A […]

2025.03.29.

Miben különböznek az ale típusú sörök?

Ahány sör, annyi szokás. Ez az állítás ugyan igaz, de azért mégis lehet valamiféle konzekvenciát levonni a különböző típusok között. Első körben kezdjük az elmúlt idők nagy térhódításával: mutatjuk az ale söröket. Kezdjük az alapoktól az építkezést: mitől lesz egy sör ale típusú? Az ale típusú sörök technikailag a felső erjesztésű sörök, amik magasabb hőmérsékleten, […]

Foglalás Étlap
hu_HU