Blog

Margaret's.

Memorable Stories & Recipes

Stories that spice up your day!
This is not just a restaurant in Budapest.
This is the place where your meal is always excellent, your beer is freshly poured and cold, and you'll always find a familiar face at the table next to you. Visit our restaurant in Budapest for an unforgettable dining experience.

Olvass tovább!

2025.04.02.

Áprilisi élőzenés estéink – Hangolódj a Margaret’s fellépőivel!

Ne maradj le a legjobb fellépőkről áprilisban sem! Egy jó estén minden stimmel: frissen csapolt sörök, isteni fogások és olyan zene, ami igazán megadja az alaphangulatot. Most sincs másként, hiszen egész hónapban színvonalas előadók gondoskodnak a legjobb dallamokról egy felejthetetlen gasztro élményhez. Mutatjuk a pontos ütemtervet: 04.02. (szerda) – Sentimento Duo (violin, piano) 04.03. (csütörtök) […]

2025.03.31.

Milyen lager típusokat ismerünk?

Folytatjuk sör bemutató sorozatunkat, ezúttal pedig a lager típusú tételek kerülnek terítékre. Első körben: mitől lesz egy sör lager típusú? Az alsóerjesztésű sörök (lager) alacsonyabb hőmérsékleten, lassabban erjednek, mint a felsőerjesztésű (ale) típusúak. Ezt a Németországból származó típust alacsony hőmérsékleten tárolják, ekkor ülepedik és tisztul a sör.  Íme, a legnépszerűbb lager típusok: Pilsner – A […]

2025.03.29.

Miben különböznek az ale típusú sörök?

Ahány sör, annyi szokás. Ez az állítás ugyan igaz, de azért mégis lehet valamiféle konzekvenciát levonni a különböző típusok között. Első körben kezdjük az elmúlt idők nagy térhódításával: mutatjuk az ale söröket. Kezdjük az alapoktól az építkezést: mitől lesz egy sör ale típusú? Az ale típusú sörök technikailag a felső erjesztésű sörök, amik magasabb hőmérsékleten, […]

2025.03.27.

Dödölle mánia

„Amikor állítottuk össze a Margaret’s étlapját, akkor egy dologban biztos voltam. Szerettem volna egy olyan ételt, ami kicsit visszavisz a gyerekkoromban. Innen jött a dödölle, amit a nagymamám rendszeresen készített nekünk, amikor mentünk hozzá látogatóba. Nagymamám receptjét vettem hozzá alapul, majd csavartam rajta egy kicsit, hogy a modern szájíznek is megfeleljen. Így született a Margaret’s […]

Book Menu
en_GB