Blog
Margaret's.
Memorable Stories & Recipes
Stories that spice up your day!
This is not just a restaurant in Budapest.
This is the place where your meal is always excellent, your beer is freshly poured and cold, and you'll always find a familiar face at the table next to you. Visit our restaurant in Budapest for an unforgettable dining experience.
Olvass tovább!
Mitől lesz egy étel “magyaros”?
Paprika, hagyma, füst, zsír. Ez lenne minden, amit a „magyaros” ízvilág nyújthat? Mi a Margaret’s-nél hisszük, hogy a válasz ennél sokkal összetettebb. Egy étel akkor igazán magyaros, ha történetet mesél. Ha benne van a nagymama konyhája, a vasárnapi ebédek illata, a nyári bográcsozás füstje – de mindezt friss szemmel nézve, új alapokra helyezve. A magyar […]
Áprilisi élőzenés estéink – Hangolódj a Margaret’s fellépőivel!
Ne maradj le a legjobb fellépőkről áprilisban sem! Egy jó estén minden stimmel: frissen csapolt sörök, isteni fogások és olyan zene, ami igazán megadja az alaphangulatot. Most sincs másként, hiszen egész hónapban színvonalas előadók gondoskodnak a legjobb dallamokról egy felejthetetlen gasztro élményhez. Mutatjuk a pontos ütemtervet: 04.02. (szerda) – Sentimento Duo (violin, piano) 04.03. (csütörtök) […]
Milyen lager típusokat ismerünk?
Folytatjuk sör bemutató sorozatunkat, ezúttal pedig a lager típusú tételek kerülnek terítékre. Első körben: mitől lesz egy sör lager típusú? Az alsóerjesztésű sörök (lager) alacsonyabb hőmérsékleten, lassabban erjednek, mint a felsőerjesztésű (ale) típusúak. Ezt a Németországból származó típust alacsony hőmérsékleten tárolják, ekkor ülepedik és tisztul a sör. Íme, a legnépszerűbb lager típusok: Pilsner – A […]
Miben különböznek az ale típusú sörök?
Ahány sör, annyi szokás. Ez az állítás ugyan igaz, de azért mégis lehet valamiféle konzekvenciát levonni a különböző típusok között. Első körben kezdjük az elmúlt idők nagy térhódításával: mutatjuk az ale söröket. Kezdjük az alapoktól az építkezést: mitől lesz egy sör ale típusú? Az ale típusú sörök technikailag a felső erjesztésű sörök, amik magasabb hőmérsékleten, […]